دسته بندی نشده

احادیث

 

احادیث و روایات

 

پیامبر صلی الله علیه و آله : هیچ تهی دستی سخت تر از نادانی و هیچ مالی سود بخش تر از عقل نیست.

 

● پیامبر صلی الله علیه و آله : به هر کس در دنیا چهار خصلت داده شود، خیر دنیا و آخرت به او داده شده و بهره خویش را از آن دو بر گرفته است: تقوایى که او را از حرام هاى خدا باز دارد، اخلاق خوشى که با آن در میان مردم زند.

 

● پیامبر صلی الله علیه و آله : کسى که سه خصلت در او باشد، خداوند خیر دنیا و آخرت را براى او فراهم مى کند: خشنودى به مقدرات، صبر در بلا و دعا در سختى و راحتى.

 

● امام صادق علیه السلام : هرگاه خداوند خیر بنده اى را بخواهد، او را بى رغبت به دنیا، آگاه در دین و داناى به عیوبش مى گرداند؛ به چنین کسى خیر دنیا و آخرت داده شده است.

 

● پیامبر صلی الله علیه و آله : هر چیزى که با مدارا همراه شد، زیبا گردید و هر چیزى که با ناسازگارى همراه شد، زشت گردید. پس هر کس اهل مدارا شد، از خیر دنیا و آخرت برخوردار گردید و هر کس از مدارا محروم ماند، از خیر دنیا و آخرت بى بهره مانده است.

 

● پیامبر صلی الله علیه و آله : دو خصلت است که به هر کس داده شد، خیر دنیا و آخرت به او داده شده است: هرگاه گرفتار شد صبر نماید و هرگاه به او عطا شد شکرگزارى کند.

 

● پیامبر صلی الله علیه و آله : رسول خدا فرمود: همانا جبرائیل روح الأمین از طرف پروردگار عالمیان بر من نازل شد و گفت اى محمد: تو را به خوش اخلاقى سفارش مى کنم، به درستى که بد اخلاقى خیر دنیا و آخرت را از بین مى برد، آگاه باش! به راستى که شبیه ترین شما به من، خوش اخلاق ترین شماست.

 

● امام على علیه السلام : چهار چیز است که به هر کس داده شود خیر دنیا و آخرت به او داده شده: راستگویى، امانتدارى، حلال خورى و خوش اخلاقى.

 

● پیامبر صلی الله علیه و آله : آیا شما را به بهترین اخلاق دنیا و آخرت راهنمایى نکنم؟ رابطه با کسى است که با تو قطع رابطه کرده، بخشش به کسى که از تو دریغ نموده و عفو کسى که به تو ظلم کرده است.

 

● پیامبر صلی الله علیه و آله : هر کس با وضو و با یاد خدا به رخت خواب برود و خوابش ببرد، در هر ساعتى از شب که بیدار گردد و از خدا چیزى از خیر دنیا و آخرت بخواهد، خداوند آن را به او عطا فرماید.

 

● پیامبر صلی الله علیه و آله : هنگامى که بندگان در پیشگاه خدا مى ایستند، آواز دهنده اى ندا دهد: آن کس که مزدش با خداست برخیزد و به بهشت رود. گفته مى شود: چه کسى مزدش با خداست؟ مى گوید: گذشت کنندگان از مردم.

 

● امام صادق علیه السلام : هر کس بخواهد دعایش مستجاب شود، باید کسب خود را حلال کند و حق مردم را بپردازد. دعاى هیچ بنده اى که مال حرام در شکمش باشد یا حق کسى بر گردنش باشد، به درگاه خدا بالا نمى رود.

 

● پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله : با مردم منصفانه رفتار کن و نسبت به آنان خیرخواه و مهربان باش، زیرا اگر چنین بودى و خداوند بر مردم آبادیى که تو در آن به سر مى برى خشم گرفت و خواست بر آنان عذاب فرو فرستد، به تو نگاه مى کند و به خاطر تو به آن مردم رحم مى کند. خداى متعالمى فرماید «و پروردگار تو (هرگز) بر آن نبوده است که شهرهایى را که مردمش درستکارند، به ستمى هلاک کند».

 

● پیامبر صلی الله علیه و آله : مشورت کردن با عاقلِ خیرخواه مایه هدایت و میمنت است و توفیقى است از جانب خداوند، پس هرگاه خیرخواه عاقل تو را راهنمایى کرد، مبادا مخالفت کنى که موجب نابودى مى شود.

 

● پیامبر صلی الله علیه و آله : هر کس یتیمى را سرپرستى کند تا آن که بى نیاز گردد، خداوند به سبب این کار بهشت را بر او واجب سازد، همچنان که آتش دوزخ را بر خورنده مال یتیم واجب ساخته است.

 

● پیامبر صلی الله علیه و آله : عیادت کننده از بیمار، در نخلستان بهشت میوه مى چیند و هرگاه نزد بیمار بنشیند، رحمت خدا او را فرا مى گیرد.

 

● امام على علیه السلام  خداوند سبحان غذاى فقرا را در اموال ثروتمندان قرار داده است، پس هیچ فقیرى در دنیا گرسنگى نمى کشد مگر این که ثروتمندى حق او را نداده باشد و خداوند از اغنیا در این باره خواهد پرسید.

 

● پیامبر صلی الله علیه و آله : محبوب ترین کارها نزد خدا، سیر کردن گرسنه یا پرداختن بدهى یا برطرف کردن گرفتارى اوست.

 

● پیامبر صلی الله علیه و آله : هرگاه قضاوت مى کنید، عادلانه قضاوت کنید و هرگاه سخن مى گویید، نیکو بگویید، زیرا خداوند نیکوکار است و نیکوکاران را دوست دارد.

 

● امام صادق علیه السلام : اگر کسى به تو ناسزا گفت به او بگو: اگر راست مى گویى، از خدا مى خواهم که مرا بیامرزد و اگر دروغ مى گویى، از خدا مى خواهم که تو را بیامرزد و اگر کسى تهدیدت کرد، تو او را به خیرخواهى و مراقبت وعده ده.

 

● امام صادق علیه السلام : سزاوار است مؤمن هشت خصلت داشته باشد: در سختى ها باوقار، در گرفتارى صبور، در آسایش شاکر و به روزى خداوند قانع باشد، به دشمنان ستم نکند، از دوستان کینه و دشمنى به دل نگیرد، بدنش از او در رنج و مردم از او در آسایش باشند.

 

● امام على علیه‏ السلام : مهریّه ‏هاى زنان را سنگین نگیرید، که باعث کدورت و دشمنى مى‏شود.

 

● امام سجّاد علیه‏ السلام : حقّ فرزند تو آن است که بدانى او از توست و در این جهان در نیک و بدِ خویش وابسته به توست و با تو نسبت به پرورش دادن خوب و راهنمایى کردن او به راه پروردگارش و یارى رساندن به او در اطاعت خداوند هم درباره خودت و هم حق او مسئول هستى و براساس این مسئولیت پاداش مى‏گیرى و کیفر مى‏بینى، پس در کار فرزند همچون کسى عمل کن که کارش را در این دنیا به حسن اثر خویش آراسته مى‏کند و توبه سبب حسن رابطه میان خود و او سرپرستىِ خوبى که از او کرده‏اى و نتیجه الهى که از او گرفته ‏اى، نزد پروردگار خویش معذور باشى و هیچ نیرو و توانى جز به خداوند نیست.

 

● امام سجاد علیه‏ السلام : حق مادرت این است که بدانى او تو را چنان در رحم خویش نگهداشته و پرورش داده که کس دیگرى را بدان گونه برنگیرد، و از میوه دل خود تو را چنان تغذیه نموده که هیچ کس دیگرى را آن‏گونه غذا ندهد و به راستى تو را با گوش و چشم و دست و پا و پوست و تمام اعضا و جوارحش با خوش‏رویى و دلشادى نگهدارى کرده و هر ناگوارى و درد و سختى و نگرانى دوران باردارى تحمّل کرده، چنان که دستِ تجاوز آفات وبلای را از تو دور ساخته و تو را بر زمین نهاده و خشنود بوده است که تو سیر باشى و او خودش گرسنه مانَد، و تو لباس بر تن داشته باشى و او برهنه باشد و تو را سیراب سازد و خودش تشنه مانَد و تو را در سایه قرار دهد و خودش زیر آفتاب بسر برد، و با بیچارگى خود تو را نعمت دهد، و با بى‏خوابى خود به تو لذّت خواب را چشاند، و شکمش ظرف وجودِ تو بوده و دامنش پرورشگاه تو و پستان چشمه نوش تو و جانش نگهدارت بوده است. سرد و گرم دنیا را براى تو و به خاطر تو چشیده است، پس براى قدرشناسى از اینهمه ایثار و از خودگذشتگى او را سپاس گزار باش و جز با یارى و توفیق خداوند نخواهى توانست این همه را قدردانى کنى.

 

● امام باقر علیه‏ السلام : گرامى‏ترین شما نزد خداوند، کسى است که بیشتر به همسر خود احترام بگذارد.

 

● پیامبر صلى ‏الله ‏علیه‏ و ‏آله : همان حقوقى که لازم است مرد در رابطه با همسر خود رعایت کند، بر زن نیز لازم است این‏که شوهر، خود را براى همسر خویش آراسته کند؛ همان‏گونه که زن، خود را درغیر گناه براى همسر خویش آراسته مى‏کند.

 

● امام على علیه‏ السلام : براى کسب مجد و عظمت از وطن خود دور شو و سفر کن، که در مسافرت پنج فایده است: برطرف شدن اندوه، به‏دست آوردن روزى، و دانش و آداب زندگى،و هم‏نشینى با بزرگان.

 

● امام سجاد علیه‏ السلام : گفتار نیک، ثروت را زیاد و روزى را فراوان مى‏کند، مرگ را به تأخیر مى‏اندازد، انسان را در خانواده محبوب مى‏کند و به بهشت وارد مى‏نماید.

 

● امام على علیه‏ السلام : انصاف، اختلافات را از بین مى‏برد و باعث الفت و همبستگى مى‏ شود.

 

● امام على علیه‏ السلام : از غیرت نابه‏جا بپرهیز؛ چرا که این کار، زنان درستکار را به لغزش مى‏کشانَد؛ اما برکار زنان، نظارت داشته باش و هرگاه گناهى از آنان دیدى، چه بزرگ و چه کوچک، ازطریق نشان دادن ناخشنودى خویش، با آن برخورد کن و از مجازات کردن بپرهیز، چراکه گناه بزرگ و تذکّر کم اثر مى‏گردد.

 

● امام صادق علیه‏ السلام : به پدر و مادر خود نیکى کنید، تا فرزندانتان به شما نیکى کنند و نسبت به زنان مردم پاکدامن باشید، تا زنانتان پاکدامن باشند.

 

● امام على علیه‏ السلام : سه چیز است که هر کس داشته باشد، زندگى بر او شیرین نیست: کینه، حسد و بد اخلاقى.

 

● پیامبر صلى ‏الله ‏علیه‏ و ‏آله : بدانید که بهترین انسان‏ها کسانى هستند که دیر به خشم آیند و زود راضى شوند و بدترین انسان‏ها کسانى هستند که زود به خشم آیند و دیر راضى شوند.

 

● پیامبر صلى ‏الله ‏علیه‏ و ‏آله: هر زنى، که شوهرش را آزار دهد، اگر تمام عمرش را روزه بگیرد و شب‏ها عبادت کند و بنده‏ها آزاد نماید و مال‏ها در راه خدا انفاق کند، خداوند هیچ نماز و کار نیکى را از اونمى‏پذیرد، تا آن‏گاه که به شوهرش کمک کند و او را از خود راضى نماید وگرنه آن زن اولین کسى است که به جهنم مى‏رود. سپس فرمودند: مرد، هم اگر همسر خود را اذیت کند یا به او ظلم نماید، چنین گناه و عذابى خواهد داشت.

 

● امام على علیه‏ السلام : اگر درهاى آسمان‏ها و زمین بر روى انسانى بسته باشند و او تقواى الهى پیشه کند،خداوند، راه گشایشى در آنها براى او فراهم مى‏کند و از جایى که گمان ندارد، روزى‏اش مى‏دهد.

 

● امام صادق علیه‏ السلام : ابى ولاّد مى‏گوید: معناى آیه «به پدر و مادرتان نیکى کنید» را از امام صادق علیه‏ السلام پرسیدم، فرمودند: نیکى به پدر و مادر این است که رفتارت را با آنها نیکو کنى و مجبورشان نکنى تا چیزى که نیاز دارند از تو بخواهند (یعنى قبل ازدرخواست آنان، نیازشان را برطرف کنى).

 

● پیامبر صلى ‏الله ‏علیه‏ و ‏آله : دعاى پدر براى فرزندش، همانند دعاى پیامبر براى امّتش است. دعاى مادر از موانع اجابت دعا، مى‏گذرد.

 

همچنین در قسمت افزایش آگاهی سایت مطالب بسیار مفیدی براتون فراهم شده که میتونید در منو سایت لبخند درون (labkhandedaroon) مطالعه کنید😍.

نوشته های مشابه

3 2 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
نظرات شما رو دوست داریم، لطفا نظر دهیدx